Extra controles rond hondenpoep en sluikstorten

De gemeente Liedekerke lanceert samen met OVAM, de politiezone TARL en het Agentschap voor Natuur en Bos in februari een handhavingscampagne rond hondenpoep, zwerfvuil en sluikstort. Overtreders riskeren een gas-boete tot 350 euro.

Hondenpoep op de stoep of blikjes in de berm, voor heel wat mensen is het een vorm van frustratie. Daarom zal in de gemeente Liedekerke in februari extra toezicht gehouden worden op deze vormen van overlast. Tijdens deze actie zullen OVAM-zwerfvuilhandhavers, de gemeenschapswachten, de politiezone TARL en de boswachter sterk inzetten op handhaving. Elke hondeneigenaar is verplicht om de poep van zijn hond op te ruimen en te deponeren in de openbare vuilnisbakken of hondenpoeppalen. Wie dat niet doet, riskeert een gas-boete tot 350 euro.

“Jammer genoeg houdt niet iedereen zich aan de regels. Ook afval vinden we regelmatig terug in onze straten. Daarom zal iedereen die hondenpoep, zwerfvuil of sluikstort achterlaat, beboet worden”, kondigt burgemeester Steven Van Linthout (CD&V) aan. De gemeente lanceert leuke affiches die mensen in het straatbeeld zullen tegenkomen en hen op een ludieke manier zal aansporen om hondenpoep correct op te ruimen. In de bib of aan het onthaal van het gemeentehuis zijn nog gratis affiches beschikbaar.

Om het hondenbaasjes nog gemakkelijker te maken om de poep van hun hond op te ruimen, heeft de gemeente drie extra hondenpoeppalen aangekocht. “Via buurtplatform Hoplr wordt er een bevraging gelanceerd, zodat elke inwoner een locatie kan voorstellen om zo’n nieuwe hondenpoeppaal te plaatsen. Inwoners kunnen ook stemmen op de voorstellen van anderen. Op de drie locaties met de meeste stemmen op Hoplr plaatsen we een nieuwe hondenpoeppaal”, belooft de burgemeester nog.

Topartikels editie Ninove-Dender