Meise Boven blijft verenigingen steunen ondanks verlies en kritiek

Vzw Meise Boven, organisator van de Midzomerfeesten in Meise en de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm, heeft opnieuw een mooi centje kunnen overhandigen aan enkele plaatselijke verenigingen.

Afgelopen winter organiseerden ze de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te Wolvertem. Door de hoge kosten en mindere opbrengsten gezien de vroege uitschakeling maakten ze een verlies van 10.000 euro. Dankzij een gezond beleid de afgelopen jaren en de steun van plaatselijke sponsors hebben ze echter toch enkele verenigingen blij kunnen maken met een mooie cent als dank voor de hulp tijdens de organisatie. Zo konden Chiro Eversheim, de Scouts van Sint-Brixius-Rode en de volleybalclub Knodde Meise elk 1.000 euro ontvangen om hun werking te ondersteunen.

Voorzitter Birgen Wyns kijkt met een wrang gevoel gevoel terug op deze organisatie. “We steken heel veel tijd in deze activiteiten die als doel hebben om het lokale leven wat sfeer in te blazen en plaatselijke verenigingen te steunen. We kunnen terugblikken op een geslaagde organisatie met veel warmte en gezelligheid. Spijtig genoeg is de vroege uitschakeling de grootste oorzaak van het verlies. Niettemin hebben we de afgelopen jaren een gezonde spaarpot opgebouwd en kunnen we dankzij vele sponsoren toch broodnodige centjes uitdelen aan de plaatselijke verenigingen. Al bij al zijn we dus tevreden, al hadden we graag break-even gedraaid.”

Het maakt de organisatoren wel droevig dat er op de gemeenteraad kritiek kwam vanuit de oppositie op de organisatie. “We doen dit allemaal volledig belangeloos, los van politiek en naast onze drukke beroepswerkzaamheden. Gelukkig hebben we vanuit het gemeentebestuur wel de nodige steun en sympathie gekregen maar het doet ons wel nadenken over het waarom we dit eigenlijk allemaal doen.”

De vier bestuursleden, zijnde Fred Michiels, Tom Heyvaert, Ruben Algaba en Birgen Wyns, hebben beslist om wel door te gaan voor de plaatselijke verenigingen, te beginnen met de Midzomerfeesten in Meise-centrum het laatste weekend van juni. “Ik wil tenslotte ook Bram De Ridder bedanken, die er van in den beginne bij was en na 10 jaar te kennen heeft gegeven om zich meer op zijn professionele werkzaamheden te moeten focussen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise