Lennik heet nieuwe inwoners welkom

Hoewel het een traditie is om nieuwe inwoners ‘warm welkom’ te heten in Lennik stak het coronavirus hier in 2019 en 2020 helaas een stokje voor. Voor sommigen is de verhuis naar Lennik al een tijdje geleden, anderen zitten nog volop in de verhuisdozen. Om niemand te missen, nam gemeente Lennik voor het verzenden van de uitnodigingen de draad weer op vanaf de laatste ‘Dag nieuwe inwoners’ op 27 mei 2018. Gezien de coronavoorschriften was het noodzakelijk dat iedereen zich vooraf inschreef. 117 inwoners gingen hier graag op in en wilden met plezier het bestuur en hun nieuwe medeburgers ontmoeten.

Zaterdag 4 september waren zij vanaf 18 uur welkom in onze mooie Dekenijtuin, Deken Verbesseltstraat 9 (A. Masiusplein) waar het schepencollege alsook leden van de gemeenteraad en het bijzonder comité klaar stonden om iedereen welkom te heten. De burgers werden getrakteerd op een hapje en een drankje en maakten onder andere a.d.h.v. een toeristisch filmpje, een woordje van de burgemeester en een korte (ludieke) quiz kennis met Lennik, hun nieuwe gemeente. Dag van de inwoner was in eerste instantie een gezellig samenzijn, maar we beloofden de inwoners ook een klein feestje nu dat allemaal weer een beetje kon en mocht. Onze jongste inwoners konden zich uitleven op het springkasteel of even tot rust komen in de knutselhoek terwijl wij samen met de nieuwe burgers de avond afsloten met een spetterend optreden. Barbara Dex en Bucklefish speelden de pannen van het dak waarna iedereen rond 23.30 uur moe en voldaan naar huis trok.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland