Tweede internationaal tafeltennistoernooi voor TTC Dilbeek

Afgelopen zaterdag organiseerde TTC Dilbeek voor de tweede keer een tafeltennistoernooi op internationaal vlak. De 250 ingeschreven deelnemers kwamen uit België, Nederland, Frankrijk en zelf uit Zweden naar de Sporthal Caerenbergveld in Schepdaal om deel te nemen aan het toernooi.

TTC Dilbeek is opgericht in 2017 en is de fusieclub tussen de 2 bestaande Dilbeekse tafeltennisclubs: TTGB (Tafeltennis Groot-Bijgaarden) en Smash Dilbeek. De club biedt op twee locaties (Groot-Bijgaarden en Schepdaal) tafeltennis aan voor spelers van alle leeftijden en dit zowel op competitief, recreatief als initiatief niveau. In beide sporthallen is ook een gezellige cafetaria aanwezig waar na elke match of training uitvoerig wordt nagepraat. Dat was zaterdag niet anders, want de 250 deelnemers konden vanaf de middag deelnemen aan een groot internationaal toernooi. “Daarbij behoren er heel wat van onze eigen spelers”, vertelt Julien Meurant van TTC Dilbeek. “De reden hiervoor is dat ze zich op die manier willen voorbereiden op het nieuwe seizoen, want die start al binnen twee weken. TTC Dilbeek telt intussen een 70-tal leden en veel onder ons hebben maanden niet kunnen spelen door de coronacrisis.”

Een tiental vrijwilligers van de club zorgden ervoor dat het toernooi in goede banen geleid werd. In de cafetaria kon er intussen even uitgerust worden met een hapje of drankje. Daar bovenop kreeg de winnaar van het toernooi een waardebon voor aankopen bij Killypong, een winkel voor tafeltennisspullen. Verder is TTC Dilbeek ook actief op zoek naar een eigen, vaste locatie aangezien de club de voorbije maanden heel wat nieuwe leden mocht verwelkomen. Momenteel kunnen ze spelen op hun locaties in Schepdaal en Groot-Bijgaarden, maar die worden stilaan te klein en voldoet steeds minder aan de huidige normen voor tafeltennis.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland