Dag van de Museumtuin van Gaasbeek op zondag 12 september

Op zondag 12 september opent de Museumtuin van Gaasbeek z’n poorten voor alle bezoekers. Je kan er zo onder meer genieten van gratis rondleidingen de hele dag door de prachtige leivormen, bloemen, boomgaarden en het schitterende uitzicht.

De Museumtuin van Gaasbeek werd ongeveer 25 jaar geleden door Natuur en Bos aangelegd in het park van Gaasbeek in Lennik. Het is een tuin naar voorbeeld van kasteeltuinen rond 1900. Daarnaast is de tuin ook een ode aan de fruittelers uit de streek in deze periode, want zij waren toen echte wereldtop. Van overal in België én het buitenland komen toeristen de impressionante collectie leivormen bewonderen in de Museumtuin. In september hangt het fruit er namelijk rijkelijk aan de bomen en maakt het zo een ideaal moment om de tuin te gaan bezoeken.

Op zondag 12 september – op Open Monumentendag- kan je de Museumtuin gratis bezoeken. Omdat de capaciteit beperkt is, moet je wel een gratis ticket reserveren via museumtuin.i-reserve.net. Iedereen is er welkom van 10 tot 17 uur. De hele dag door kan je gratis rondleidingen volgen, al je vragen stellen over tuinieren en proeven van het fruit uit de tuin. Je kan er ook simpelweg genieten van een drankje in de serre terwijl je de prachtige planten, bloemen of het uitzicht op het Pajottenland en het Kasteel van Gaasbeek bewondert. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland