Tentoonstelling in August De Boeckhuis

Op zaterdag 4, zaterdag 11 en zondag 12 september (van 14 tot 18 uur)  en zondag 5 september (van 10 tot 12) kan je in het August De Boeckhuis gaan kijken naar een tentoonstelling van werken van de Roemeens-Antwerpse Avdia Van Art. In haar lyrisch-abstract werk verwerkt ze de problematiek van de migranten die hun thuisland verlaten om elders een nieuw bestaan op te bouwen.

Avdia kwam naar Vlaanderen, leerde Nederlands en engageert zich hier in sociaal werk. Haar migratieachtergrond blijft echter prominent aanwezig in haar schilderkunst. Hoe dat er uiteindelijk uitziet kan u zelf gaan bekijken in het August De Boeckhuis (Reedijk 1). De tentoonstelling – met steun van het gemeentebestuur – wordt georganiseerd in het kader van 30 jaar samenwerking tussen Merchtem en Chiheru de Jos in Roemenië (provincie Mureș in Transsylvanië).

De toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk