Verzorgenden Pajottenlands Centrum krijgen bijscholing euthanasiewet

Regelmatig wordt voor de verzorgenden en poetshulpen van het Pajottenlands Centrum, onafhankelijke dienst voor gezins- en bejaardenzorg en huishoudhulp in de ruime regio, vorming en bijscholing georganiseerd. Zo kwam vorige week in de hoofdzetel Lennik nogmaals een actueel thema aan bod, namelijk de euthanasie-wetgeving.

Ook verzorgenden in de thuiszorg dienen om te gaan met cliënten die psychisch en/of lichamelijk ernstig kunnen lijden. Met deze vorming wil de organisatie tegemoet komen aan de nood aan informatie en inzicht rond euthanasiewetgeving, met een objectieve houding ten aanzien van de keuzes van anderen. Eerder was er onder meer ook een praktische cursus reanimatie.

Met de bijkomende opleidingen en bijscholingen kunnen de verzorgenden nog beter hun sociale taak aan en zet de dienst permanent in op kwaliteit. Voor meer informatie over de werking kan men terecht bij Pajottenlands Centrum vzw, Albert Vanderkelenstraat 7, 1750 Lennik, 02/532.09.59, www.pajottenlandscentrum.be

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland