Michelin ster voor Sir Kwinten

Het kwaliteitsrestaurant Sir Kwinten op de markt van Sint-Kwintens-Lennik heeft een Michelin ster gehaald. Het was één van de weinige restaurants in Vlaanderen die een eerste ster konden binnen halen. Chef Glenn Verhasselt, niet aan zijn eerste bekroning toe, was een gelukkig man met deze mooie bekroning voor de constante kwaliteit van de keuken. Eén van de grootste troeven van Sir Kwinten is het samenspel tussen spijs en drank. Daar staat sommelier Yanick Dehandschutter garant voor.

Het gaat hard voor Sir Kwinten. Nadat het eerder deze maand al een 16 op 20 in de nieuwe Gault&Millau had gehaald, mogen Glenn en Yanick en hun team er nu een Michelin ster aan toevoegen. Bovendien werd Glenn Verhasselt verkozen tot Jonge Topchef van Vlaanderen 2020.

Toch blijven ze bij Sir Kwinten met hun voetjes op de grond. “Een Michelin ster betekent niet dat wij ons concept of onze prijzen gaan wijzigen,” zegt chef Verhasselt, “wij koken voor de mensen niet voor de Michelin gids”.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland