Geen vuurwerk met nieuwjaar

In het kader van een diervriendelijk beleid, besliste het gemeentebestuur om met nieuwjaar geen vuurwerk te organiseren. Het is algemeen geweten dat de knallen en lichtflitsen paniek en zelfs hartstilstand kunnen veroorzaken bij huis- en hoevedieren. Schepen voor dierenwelzijn, Inez De Coninck, maakte een balans op van de maatregelen die een drievriendelijk beleid mogelijk maken.

Zo blijft de gemeente de sterilisatie van zwerfkatten door lokale dierenartsen verder ondersteunen. Daar bovenop komt dus een diervriendelijk nieuwjaarsvuurwerk met muziek en een lasershow. Daar wordt ongeveer 3.000 euro voor uitgetrokken.

Verder komt er een contactpersoon dierenwelzijn bij de politie, wordt de verkoop van dieren op de markt verboden en sluit Opwijk aan bij een erkend dierenasiel. Volgende zomerkermis zullen er ook geen pony’s meer zijn op de kermis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk