Diamant voor Swa en Angèle

François Goossens (82), beter gekend als Swa van Mong, en Angèle De Baerdemaeker (81) werden vandaag gehuldigd om hun diamanten huwelijksjubileum. Schepen Rik De Baerdemaeker (geen familie) was speciaal naar WZC Walfergem gekomen om een aantal geschenken te overhandigen.

Op 3 november 1959 traden ze in Kobbegem in het huwelijk. Dat huwelijk werd voltrokken door toenmalig burgemeester Paul De Keersmaeker. Op zijn zeventiende begon Swa te werken in Brouwerij De Hert (later Mort Subite) van de familie De Keersmaeker. Veertien jaar later nam hij de uitbating van Café ’t Wit Paard op zich. Hij zou 27 jaar lang café houden. Het café werd overgenomen door de neef van zijn echtgenote Angèle.

Angèle werkte in de Priba in Zellik en daarna in de GB in Ternat. Swa was naast cafébaas vooral een groot voetballiefhebber. Hij was een kwart eeuw lang voorzitter van SV Kobbegem. Wanneer Swa vertelt over de dood van zijn dochter Christine schiet zijn gemoed vol. Elf jaar geleden overleed zij, op 41-jarige leeftijd, na een lange strijd tegen kanker.

Goed een jaar geleden verhuisden Swa en Angèle naar het Woonzorgcentrum Walfergem. “Het is hier goed en ook het eten is hier lekker en verzorgd,” zegt Swa. Angèle knikt bevestigend. Nog een merkwaardig detail: Swa heeft op de brouwerij gewerkt en 27 jaar café gehouden maar drinkt zelf geen bier.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...