‘De Weeg’ verwent vrijwilligers

Op vrijdag 25 oktober konden een 40-tal vrijwilligers van de “consultatiebureaus voor het jonge kind” (in de volksmond “de Weeg”) van Lennik en Ternat, genieten van een jaarlijks gezamenlijk etentje. Ook was er een mobiele tentoonstelling over 100 jaar Kind en Gezin.

De vrijwilligers staan in voor het onthaal van de jonge ouders en zorgen voor administratie en meting en weging van de kindjes.

De consultatiebureaus in Lennik en Ternat, erkend door Kind en Gezin, worden beheerd door PAVOK vzw (Pajottenlandse Voorzieningen voor Kinderopvang). Voorzitter Etienne Van Vaerenbergh sprak een woord van dank uit tot de vele vrijwilligers voor hun inzet.

Enkele vrijwilligers in het bijzonder kregen een attentie. Zo stopt Daniël Van der Sypt als vrijwilliger, hij werkte mee sinds 2007 als man, wat vrij uniek is. Hij is wel nog lid van de beheerraad. Linda Cools is reeds 20 jaar vrijwilliger. Ook Antoinette Vergauwen,  Micheline De Zutter en Lieve Souffreau werden gehuldigd.

De consultatiebureaus kunnen nog nieuwe vrijwilligers gebruiken en doen hiervoor een oproep. En ook mannen zijn daarbij zeker welkom. Voor meer info kan men zich wenden tot PAVOK, www.pavok.be, consultatiebureau@pavok.be

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland