UPDATE : Antoine Rollier, stichter Rantour, overleden

In de nacht van zondag op maandag overleed Antoine Rollier, stichter van het autobusbedrijf Reizen Antoine, de voorloper van touroperator Rantour. Antoine Rollier was 88. In 1958, het jaar van de Wereldtentoonstelling in Brussel, kocht hij zijn eerste autobus … die hij veertien dagen later moest vervangen omdat het Ford busje doodversleten was. (Lees verder onder het overlijdensbericht)

AFFLIGEM Antoine Rollier overlijdensbericht

Het was het begin van een bloeiend bedrijf dat luisterde naar de naam Reizen Antoine. Naast Antoine werkte ook zijn vrouw Louise in het bedrijf, ook als buschauffeur. In 1962 verhuisde het bedrijf naar Teralfene om zes jaar later op haar huidige vestigingsplaats in de Bellestraat in Essene neer te strijken. Vrouw Louise baatte, recht tegenover het busbedrijf, restaurant Loanton uit.

Wanneer het tijd werd om wat minder hard te werken ging het busbedrijf naar zoon Kurt en het restaurant naar Bruno. Reizen Antoine nam het Merchtemse Cars Pierre over en vervelde tot Rantour, waarbij de eerste drie letters nog verwezen naar Reizen Antoine. Momenteel zijn ook de kleindochters van Antoine en Louise, Jill en Kathy, er aan de slag.

Topartikels editie Ninove-Dender