Beste bierbestemming ter wereld … in Eizeringen

‘In de verzekering tegen de Grote Dorst’ werd door de internationale bierwebsite RateBeer – al voor de tweede opeenvolgende keer! – uitgeroepen tot beste bierbestemming ter wereld. Het stemmige cafeetje bestaat al sinds 1842 als volks dorpscafé.  (Lees verder onder de foto)

In de verzekering 2Op een bepaald moment werd het nieuw leven ingeblazen door de gebroeders Kurt en Yves Panneels. Zij gaven het een nieuwe naam en een nieuwe invulling. Zo specialiseert ‘De verzekering’ in lambiek, oude geuze en oude kriek. Vaak zijn dat de paradepaardjes van de biertraditie in het Pajottenland.

Van heinde en ver – en dat mag je best héél letterlijk nemen – komen bierliefhebbers naar Eizeringen om er, in de schaduw van het kleine parochiekerkje, te proeven en te genieten van al die lekkere bieren die onze bierregio te bieden heeft. Je kan dat zelf gaan proeven maar enkel op zon- en feestdagen tussen 10 en 20 uur.

De verzekering haalde het van prestigieuse zaken in het Zweedse Sotckholm, het Griekse Thessaloniki, het Spaanse Barcelona en het Italiaane Quinto Vicentino.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland