Lennik: LB, CD&V en Groen

Zondag werd bekend gemaakt dat Lijst Burgemeester, CD&V en Groen een nieuwe bestuursmeerderheid vormen in Lennik. LB en CD&V lieten eerder al weten dat ze samen verder wilden. Maar er moest een derde partner gevonden worden. Met Groen is die partner nu gevonden. N-VA Lennik Kwadraat, waarmee Groen ook gesprekken voerde, vangt dus achter het net.

In het persbericht van de nieuwe coalitie lezen we: “De reeds bestaande samenwerking tussen CD&V en Lijst Burgemeester en de unieke inbreng van Groen is bepalend voor de verdere uitwerking van “Duurzaam Lennik 2030” en tevens de uitgelezen kans om een menselijk, sociaal en groen beleid naar voor te schuiven, dat Lennikenaren verenigt.”

“Bepalend voor de samenwerking is de realisatie van het project “Duurzaam Lennik 2030” in het eerste jaar van de nieuwe bestuursperiode. Om dat te realiseren is een nieuwe aanpak nodig, we moeten durven de platgetreden paden te verlaten. De basisprincipes in de nieuwe aanpak zijn participatie en transparantie, met een centrale plaats voor de burger.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland