Voetbaloverzicht: Klinkende zege Asse-Zellik A

HO Wolvertem-Merchtem heeft zich in nesten gewerkt. Met het 1-3 verlies tegen Kampenhout zijn de jongens van trainer Haydock weggezakt naar de veertiende plaats. HOWM begon te slap aan de wedstrijd en stond na amper vier minuten 0-1 in het krijt. Wauthy kreeg voor een drieste tackle rood en in een mum van tijd liepen de bezoekers uit tot 0-3. Na de herneming kopte Moreau de  aansluitingstreffer op het bord maar deze was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Volgende speeldag moet er resoluut gewonnen worden van de voorlaatste Torhout.

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen handhaaft KVK Ninove zich in de top vijf na een knappe 4-1 zege tegen Dendermonde. De thuisploeg domineerde 90 minuten lang wat resulteerde in doelpunten van Lepage, Lheureux en tweemaal Romero Gomez. Voorde-Appelterre won met 1-3 van Mariakerke en telt in de stand evenveel punten dan KVK Ninove. Volgende week spelen beide ploegen tegen mekaar.

KFC Strombeek tweede

Een superieur Asse-Zellik A kende geen genade met BOKA United A. BOKA beschikt over een stevig defensief geheel maar tegen Asse-Zellik A incasseerden de bezoekers maar liefst vier doelpunten. Ben Kassem legde simpel de 1-0 binnen en Chagrouche krulde de 2-0 heerlijk voorbij doelman Goeman. In het slot van de wedstrijd lukte Ben Kassem zijn tweede van de middag en De Bie legde met een heerlijke lob de 4-0 eindstand vast. Bovenaan ging leider KFC Meise A met 2-0 onderuit op het veld van Kester-Gooik A. KFC Strombeek profiteerde optimaal en dankzij een 2-1 zege tegen Wambeek A rukt de ploeg op naar de tweede plaats.

Groot-Dilbeek A wint topper

In derde provinciale C won Mazenzele-Opwijk A met 3-2 van Keerbergen. Medekoploper Elewijt speelde 2-2 gelijk tegen SK Steenhuffel waardoor Mazenzele-Opwijk A uitloopt in de stand. Mollem won eenvoudig met 0-4 van Hever en Kobbegem behaalde een ruime 5-1 zege tegen Vilvoorde. Boskant Peizegem speelde 1-1 gelijk op het veld van Zemst.

In derde D won Groot-Dilbeek A de topper van Zuun A. Beide teams staan op kop met 22 punten. Op één punt volgt Herne dat met 4-0 won van Linkebeek. Toekomst Relegem won met 2-4 van BOKA United B en Eizeringen en Hekelgem deelden de punten.

Topartikels bij Goeiedag.be