Miel De Boeck (CD&V) neemt oppositiezitje in

 

Huidig schepen Miel De Boeck (74), lijsttrekker voor CD&V bij de voorbije verkiezingen, zal de komende zes jaar op de oppositiebanken plaatsnemen. Zijn partij verloor fors vorige zondag fors en maakt geen deel uit van de nieuwe coalitie (Samen Anders, N-VA en Pro). “Ik ga wel degelijk zetelen”, bevestigt De Boeck. “De kiezer heeft beslist. Wij moeten voort. Maar ik ga mijn kiezers (445, red.) dus wel vertegenwoordigen.”

De Boeck heeft er al een hele carrière bij de gemeente opzitten. Hij begon in 1966 en was eerst hoofd van de technische dienst en dan vanaf 1985 gemeentesecretaris. In 2006 ging De Boeck op pensioen en het jaar erop maakte hij zijn intrede voor CD&V in de gemeenteraad. De voorbije drie jaar was hij als schepen bevoegd voor onder meer Cultuur en Onderwijs. “Ik voel mij nog goed. De gezondheid laat het nog toe. Dus ik brei er nog een vervolg aan.”

CD&V houdt in de komende legislatuur nog drie zetels over: die gaan naar Sonja Becq, Miel De Boeck en oud-burgemeester Marcel Belgrado.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise