Glenn Verhasselt (Sir Kwinten) nipt tweede in ‘Eerste Kok van België 2016’

Wim Van Hecke, sous-chef van ‘Fleur de Lin’ in Zele, sleepte maandag de titel ‘Eerste Kok van België 2016’ in de wacht. Het was zijn tweede deelname aan deze prestigieuze wedstrijd.

Glenn Verhasselt van restaurant ‘Sir Kwinten’ in Lennik (rechts op de foto), die ook voor de tweede keer deelnam, werd opnieuw nipt tweede.

De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar Hannes De Ryckere (links op de foto), commis van Glenn Verhasselt. Hannes mag een week stage lopen bij Peter Goossens in restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.

De Prijs Prosper Montagné is een topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné.

De andere finalisten waren Fabian Bail (chef van restaurant ‘Paul de Pierre’ te Etikhove), Cédric Gourdin (chef van ‘La Ferme de Grambais’ te Nijvel) en Ignace Wattenberge (sous-chef van hostellerie ‘L’Esco’ te Wetteren).

Tijdens de finale in de Brugse hotel- en toerismeschool Spermalie moesten de kandidaten drie gerechten klaarmaken: een koude of warme bereiding van makreel met garnalen, waterkers en gember, inlandse hoeveduif met groene kool, aardpeer, ganzelever en Lindemans Oude Geuze Cuvée René en als dessert witte chocolade Belcolade met vanille, limoen en ananas.

Jean-Pierre Bruneau van sterrenrestaurant ‘Bruneau’ was ambassadeur
van deze 63ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, stelde de technische jury samen. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van de wedstrijd.