Zestienjarige Axana Carmoy neemt deel aan modellenwedstrijd ‘Queen of the Models’

Een heuse modellenwedstrijd, dat is waar Axana Carmoy (16) zich voor heeft ingeschreven. Na een kortstondige tenniscarrière hoopt ze als model ervaring op te doen. In oktober van dit jaar weet Axana of ze bij de winnaars hoort.

Axana Carmoy woont op de Pullewouwe op de grens tussen Asbeek en Essene. Dit jaar wordt ze zeventien jaar in april en ze studeert momenteel economie-talen met de optie Spaans in het Koninklijk Atheneum Vijverbeek in Asse. Haar grote passie is tennis maar door gezondheidsproblemen en aanslepende blessures heeft ze vorig jaar een slecht seizoen gekend en is ze een tennisklassement gezakt. Mama Aline is dan ook blij dat haar dochter niet bij de pakken blijft zitten en een andere weg inslaat. “Axana heeft al wat modellenervaring achter de rug als klein meisje. Tussen 4 en 6 jaar heeft ze verschillende fotoshoots gedaan voor Noukie’s, Blue Bay en Strasskids. Nu de tennis volledig stil ligt, en door een aanslepende knieblessure, zal zij deze zomer waarschijnlijk geen competitie spelen. Ze wou terug fotoshoots gaan doen, ze heeft altijd graag voor de lens gestaan en nu heeft ze tijd.”

Axana werd dit jaar geselecteerd voor de wedstrijd ‘Queen of the Models’. Dat is geen klassieke missverkiezing maar een echte modellenwedstrijd met verschillende opdrachten. “Axana zal onder meer moeten meewerken aan verschillende fotoshoots en promoactiviteiten. Maar ze zal ook workshops als ‘hoe te poseren’, ‘catwalk’ en ‘professionele MUA’ moeten volgen. Ze zal ook de nodige pers- en mediatraining krijgen. De wedstrijd gaat in april van start en in oktober volgt de spetterende finaleshow. Axana hoopt vooral om mentaal sterk uit de wedstrijd te komen en hoopt dat haar deelname een boost geeft aan haar zelfvertrouwen”, laat mama Aline nog weten.

Meer info over de wedstrijd: www.queenofthemodels.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk