Archeduc wordt Avansa Halle-Vilvoorde

Met veel trots verwelkomt Archeduc de nieuwe naam Avansa Halle-Vilvoorde. De organisatie bundelt de krachten met de 12 andere Volkshogescholen en vaart verder onder een nieuwe vlag. Avansa: samen naar beter.

Via een aantrekkelijk programma van workshops, lerende netwerken en projecten werkt Avansa Halle-Vilvoorde de komende jaren verder aan het democratische, duurzame, inclusieve en solidaire karakter van de regio.

“We blijven met verschillende mensen en organisaties samenwerken en zorgen zo voor unieke leer- en ontmoetingsmomenten voor alle Halle-Vilvoordenaren”, zegt directeur Marleen Heysse. “Nog meer dan vroeger nodigen we mensen met een andere thuistaal dan het Nederlands en mensen in armoede uitdrukkelijk uit om mee onze koers te bepalen. Want we willen er met Avansa Halle-Vilvoorde echt zijn voor iedereen die hier leeft.”

De nieuwe naam klinkt activerend en de baseline verwijst naar een proces. “Samen naar beter vuurt ons team, onze vrijwilligers, partners en hopelijk ook de Halle-Vilvoordenaren aan”, zegt Marleen Heysse. “Beter hoeft ook niet altijd méér, maar kan ook minder, of gewoon anders zijn. We willen vooral mensen sterker maken in wat ze zelf deugddoend of belangrijk vinden. Samen kunnen we vuurtjes stoken onder de vele positieve initiatieven en krachten die onze regio rijk is.”

Avansa Halle-Vilvoorde staat te popelen om opnieuw live activiteiten te organiseren zodra het weer kan en mag. Intussen biedt de organisatie via haar website tal van online activiteiten, workshops en lezingen aan. Zo kan je in het online Smart Café je digitale vaardigheden aanscherpen. Tijdens online sessies van Café Combinne ontmoeten mensen die Nederlands leren elkaar. Ontdek het volledige aanbod met alle online activiteiten op www.avansa-hallevilvoorde.be

Avansa Halle-Vilvoorde huist, net als voorganger Archeduc, in de Kattestraat in Opwijk.

Bekijk hier het lanceringsfilmpje

Topartikels bij Goeiedag.be