Stad annuleert opnieuw evenementen: geen Troostkermis en geen Spaanse feesten

Het stadsbestuur ziet zich door de aanhoudende coronacrisis genoodzaakt om opnieuw een aantal evenementen in hun traditionele vorm te annuleren. Het gaat om de Troostkermis (inclusief jaarmarkt, optredens, Spaanse tent en wielerwedstrijd Grote Prijs van Vilvoorde), de Spaanse feesten (Flamenco Feria) en de Bloemenmarkt.

Evenementen zijn tot op heden in België verboden. Minister van Cultuur Jan Jambon beslist uiterlijk half maart wat er kan op vlak van evenementen in de zomermaanden.

“Met bloedend hart moeten we de Vilvoordenaars meedelen dat zo goed als alle evenementen tot het begin van de zomer geannuleerd moeten worden”, zegt cultuurschepen Moad El Boudaati (SP.A). “Dit is helaas noodzakelijk om het virus klein te krijgen. Van zodra de epidemiologische toestand het toelaat, zullen we de verloren tijd inhalen!”

Voor de evenementen vanaf de zomer – Zomers Vilvoorde met parkconcerten, Vlaanderen Zingt, foodtruckfestivals en EK voetbal op groot scherm of alternatieven voor eerder geannuleerde evenementen – is het momenteel nog te vroeg om uitspraken te doen over hoe ze zullen georganiseerd worden.

Verenigingen die een evenement willen organiseren in de komende maanden dienen steeds het COVID-eventprotocol te raadplegen en de aanvraag met de groene toelating van dit protocol voor te leggen aan stad Vilvoorde.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise