Lennik stunt zich naar finale Slimste Gemeente (+ foto's & video)

Lennik blijft stunten in de VIER-quiz De Slimste Gemeente. Het team van burgemeester Irina De Knop, Bénédicte Bernolet en Tom Van Cutsem versierde dinsdag zowaar een ticket voor de grote finale van donderdag.

Daar komt Lennik uit tegen Niel, dat maandag won, en de winnaar van de laatste finaleronde op woensdag: Roosdaal, Oostrozebeke of Heist-op-den-Berg.

Lennik moest het in zijn finaleronde opnemen tegen Lier en Deinze. Lennik draaide de hele tijd mee op kop en liet weinig of geen steken vallen, maar het was toch Deinze dat met voorsprong de finale inging, terwijl Lier de finale niet haalde.

Het – intussen al lang niet meer zo geheime – wapen van Lennik heet echter Tom Van Cutsem en die bleef ook dit keer in de eindspurt zijn coole zelf – zie video van de finale onder.

Hoewel hij stelde ‘wat vermoeid’ te zijn – Tom werd recent papa van een zoon Corneel – bleek Van Cutsem toch fris genoeg om op de ultieme vraag – hoe heet de secretaresse van M. in de James Bond-films? – als eerste Miss Moneypenny te antwoorden.

De kans dat heel Lennik een groot frietfeest wint is nu alvast één op drie geworden. Ook buurgemeente Roosdaal maakt nog kans op de frietjes, als het zich woensdag eveneens kan plaatsen voor de finale. Om 22 uur kijken op VIER.

De finale is donderdag (27 maart) ook te bekijken op groot scherm in Relaks Café in de Alfred Algoetstraat. Iedereen kan er samen met de kandidaten supporteren voor Lennik vanaf 21 uur.