Slagerij Van Nechel bestaat 50 jaar

Slagerij Van Nechel bestaat al een halve eeuw. Marcel Van Nechel (75) en zijn vrouw Tineke Lanckmans (71) openden in 1963 een klein slagerijtje langs de Ninoofsesteenweg in Eizeringen en werden opgevolgd door zoon Dirk (43), die de zaak omvormde tot een moderne slagerij.

Marcel Van Nechel trok destijds naar het CERIA, waar hij die stiel als slager leerde. In 1963 opende hij een klein slagerijtje langs de Ninoofsesteenweg in Eizeringen. Samen met zijn vrouw Tineke zorgde hij er voor de beste pensen, paté en droge worsten van de buurt.

Een halve eeuw later staat er naast het oude slagerijtje een moderne en grote winkel. Daar worden de klanten intussen bediend door enkele vriendelijke verkoopsters, terwijl Dirk Van Nechel, die het beroep van zijn vader leerde, en zijn vrouw Nancy achteraan in het atelier voor de dagverse producten zorgen.

Voetballen, uitgaan en biljarten

Vader Marcel komt af en toe nog eens meehelpen in de slagerij en geniet dan na van zijn verleden als beenhouwer. Toen hij zijn kleine slagerij nog open hield, liep zijn zoon Dirk al rond in de zaak.

‘Maar hij was nooit van plan om slager te worden’, vertelt moeder Tineke. ‘Voetballen, uitgaan, biljarten en naar de fanfare gaan was het enige wat hij wilde. Maar plots besefte hij dat hij zijn vader wilde opvolgen.’

Dirk nam in 1998 de zaak over en zes jaar geleden stampte hij een nieuwe winkel met modern atelier uit de grond. ‘Als je mee wil, moet je blijven investeren’, zegt Dirk.

Intussen is Van Nechel zodanig uitgegroeid dat naast het personeel ook Dirks vrouw Nancy halftime komt meedraaien.

‘En dat doet ze buiten haar job. Ik vind dat echt fantastisch’, zegt Dirk. ‘Zo zie je maar dat wij nog een echt familiebedrijf zijn’, klinkt het.