Kirsten Janssens: Ik werd als 'de vriendin' meegevraagd

Televisiefenomeen Kirsten Janssens (33) maakt al verschillende jaren het mooie weer als muze van ondernemer en miljonair Jan Kriekels in het VIER-programma ‘The Sky is The Limit’. De Limburgse flapuit is op zijn zachtst gezegd niet op haar mondje gevallen en houdt er niet-alledaagse hobby’s als paaldansen op na. Maar dat ze een hart van goud heeft, viel tv-kijkend Vlaanderen ook al meermaals op en blijkt ook nog eens in onderstaand exclusief interview. Ondertussen zou het – volgens de boekskes tenminste – niet meer zo goed gaan tussen haar en Jan Kriekels.
Zopas is het derde seizoen van ‘The Sky is the Limit’ van start gegaan. Neem je opnieuw een prominente rol in?
“Wel, als je op de Wikipedia-pagina van ‘The Sky is the Limit’ kijkt, lijkt het precies wel alsof wij de ‘hoofdrol’ spelen. Zo is het natuurlijk niet (lacht). Maar het is natuurlijk erg leuk om als er als eerste bij geweest te zijn en nog steeds gevraagd te worden door Peter Boeckx (de programmamaker, red.)”.
Hoe voelt het om jezelf en je leven zo in de ‘spotlights’ te zetten? 
“Het was eigenlijk Jan Kriekels die gevolgd werd en ik werd als ‘de vriendin’ meegevraagd in het eerste seizoen. In het begin was dat heel zeker wennen die camera’s op je snuitje. Maar vanaf het tweede jaar was het precies alsof ze er niet bij zijn en ben je gewoon wie je bent. Dat is toch uiteindelijk ook de opzet van het programma. Nu in het derde seizoen word je zowaar zelfs een beetje familie met de geluidsman, cameraman en Peter. Dat zijn vrienden geworden ondertussen he.”
Ken je de andere ‘deelnemers’ goed eigenlijk? Wie vind je de fijnste en waarom?
“Ik ken Olga (Zelenko) goed. We bellen soms en spreken 2 tot 4 maal per jaar af voor evenementen of om op stap te gaan. We zijn ook al bij mekaar op bezoek geweest. Haar ken ik het beste eigenlijk. Het is een hele lieve meid. Ze is oprecht en roddelt nooit. Daniëlle (Huybrechts) daar heb ik een fantastische avond mee beleefd in Knokke onlangs. Het was echt hilarisch. Ik lag op de grond van het lachen. Willy (Naessens) en zijn Marie-Jeanne ken ik ook. Dat zijn hele toffe oprechte mensen. We hebben mekaar graag en geven mekaar altijd een dikke knuffel. En Michel (Van den Brande) heb ik nog maar pas op de persconferentie echt leren kennen. Het is een hele lieve man met een groot bakkes maar een o zo klein hartje. Dat hebben we met mekaar gemeen en daar hebben we op geproost (lacht).”
In een vorig leven heb je nog gewerkt in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde.
“Ik ben van opleiding Medical Management Assistant en ik ben daar beginnen werken toen ik nog in Scherpenheuvel werkte. Ik kon er helaas niet blijven omdat ik naar Limburg verhuisde. De afstanden werden te groot om nog maar te zwijgen over de files. Dat ging niet meer met de kindjes. Ik ben daar met pijn in het hart moeten vertrekken want het waren heerlijke jaren. Ik had er fantastische collega’s en er werken geweldige dokters op Radiologie.”
In een vorig tv-leven heb je dan weer deelgenomen aan Big Brother én gewonnen. Word je daar nog vaak aan herinnerd?
“Dat is dit jaar exact 10 jaar geleden. Mensen herinneren het zich vaag. Het is nu meer ‘Ah, dat is Kirsten van ‘Sky’’.
Zou je aan zo’n format nu nog meedoen?
“Waarom niet… Ik heb er enorm veel geleerd. Hoe mensen in mekaar zitten. Psychologisch leer je er enorm veel van. Over de anderen en vooral over jezelf. Je leert er wel letterlijk je grenzen te verleggen.”
Heb je nog andere tv-projecten lopen dan ‘The Sky is the Limit’?
“Ja ik ben gevraagd voor een digitale zender maar dat is helemaal nog niet rond en ik weet niet of ik daar nu tijd voor heb. Ik heb een hele grote PR- en marketingopdracht voor Jaga (het bedrijf van Kriekels waar Kirsten ook werkt, red.) waar ik enkele maanden mee bezig ben. Onder de noemer ‘Jan trakteert weer’ schuimen we brouwerijen in heel België af om onze installateurs en klanten beter te leren kennen en onze nieuwe radiator voor te stellen. Die is uitgeroepen tot de zuinigste van de wereld. Je kan er de de CO2-uitstoot enorm mee verminderen.”
Zonder al te nieuwsgierig te zijn maar dat zijn onze lezers uiteraard wel: ‘Wat is je huidige relatie met Jan Kriekels?’
“Ik begrijp dat mensen er nieuwsgierig over zijn maar uiteindelijk zijn dat onze zaken en de afloop kan je zien in Sky. Nog even geduld dus…”
Wat zou je graag nog bereiken in je leven?
“Ik wil ten eerste altijd een goede band blijven hebben met mijn kinderen, voor altijd en eeuwig. Hen gelukkig zien worden is mijn grootste doel. Zelf ben ik het laatste jaar veel thuis geweest om bij de kindjes te zijn maar ik wil terug nu terug meer inzetten op mijn carrière. Dus is 2016 een heel druk jaar. Er staan weer veel reizen op het programma voor het werk. Zo vertrek ik nu naar Singapore.”
Je hebt een hele schare fans en volgers onder meer op sociale media. Maar je krijgt ook heel wat bagger te verwerken. Hoe ga je daar mee om?
“Och, het eerste jaar was dat schrikken en was ik daar kapot van. Maar nu lach ik er eens goed om en ik moet eerlijk zeggen dat sinds ik die grote mond opzet, er andere mondjes veel kleiner zijn geworden (lacht). Ik heb enorme steun van mijn fans en volgers. 85 procent van de mensen reageert positief, dus over die 15 procent anderen ga ik me echt niet druk maken. Afgunst en jaloezie is nu eenmaal een menselijk trekje en dat vergeef ik hen. Een mens die je niet kent veroordelen, zegt niet wie die mens is, maar wie jij bent. Laat dat een les voor de ‘kakkers’ zijn (lacht).”
‘The Sky is dan wel The Limit’, maar wat maakt Kirsten Janssens écht gelukkig?
“The sky’ is voor mij nooit ‘de limit’ geweest. Ik heb geen grenzen en ben heel flexibel en open-minded. Alles kan, alles mag, maar alles heeft ook zijn grenzen natuurlijk. Wat mij gelukkig maakt? Een kind dat spontaan glimlacht, een vlinder die voorbijvliegt, een regenboog die schittert, een gehandicapte persoon die nog altijd kan lachen. Kleine dingen eigenlijk. En daar ben ik elke dag weer dankbaar voor.”
Topartikels bij Goeiedag.be