Oud stationsgebouw omgetoverd tot koffie- en lunchbar ‘De Coupee’

Vijf jaar geleden kocht De Okkernoot het voormalig stationsgebouw van Herne. Na de nodige renovatiewerken is het station omgetoverd tot een gezellige koffie- en lunchbar met buurtwinkel, genaamd ‘De Coupee’.

De Coupee is een initiatief van De Okkernoot, waar mensen voluit kansen krijgen om onder begeleiding hun talenten te ontwikkelen. In 2018 kocht De Okkernoot namelijk het geklasseerde station in Herne. Van dit station wilden ze een ontmoetingsplaats maken voor personen mét en zonder beperking, een café als pleisterplek, minigemeenschap en anker in de wijk. De hele benedenverdieping werd omgebouwd tot een sociale bistro waar mensen met een beperking worden tewerkgesteld. Ze serveren er kleine happen, vers en kwalitatief. ​Verder wilden ze er een buurtwinkel uitbaten waar ecologisch geproduceerde groenten en fruit en andere duurzaam geproduceerde lokale producten hun weg vinden binnen een korte keten naar de eindgebruiker. Op de verdiepingen kan je ateliers en een opleidingscentrum voor nieuwe externe mobiele cliënten terugvinden.

Je kan er elke weekdag terecht van 7 tot 16.30 uur voor heerlijke broodjes, warme gerechten, taarten en meer.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland