Sint-Pieters-Kapelle zwaait Hanne Verbruggen uit op de bus naar Tokyo

Marathonatlete Hanne Verbruggen laat Herne — en vooral haar thuisbasis Sint-Pieters-Kapelle — deze zomer dromen van een Olympische medaille. Vooraleer Hanne landt in Tokyo, waren het haar dorpsgenoten, familie en fanclub die haar in vervoering brachten.

Dat deden ze zelfs letterlijk. Afgelopen zaterdag legden ze een bus in die vetrok bij Hanne thuis met bestemming luchthaven Zaventem. De bus werd feestelijk versierd met aan boord natuurlijk Hanne zelf, maar ook haar familie, fanclub en een handvol fiere inwoners van Sint-Pieters-Kapelle. De rit kwam er op initiatief van dorpsapotheker Mark Nechelput van apotheek Faut. Die is behalve huisapotheker van Hanne ook buschauffeur in zijn vrije tijd. “We vertrokken zaterdag om 16.15 uur in de Brikstraat en reden dan een paar rondjes door het dorp zodat iedereen de kans kreeg om Hanne uit te zwaaien en te tonen dat we als één man achter haar staan”, vertelt hij. “Daarna gingen we richting Zaventem, waar we haar een laatste keer konden uitzwaaien.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland