WZC Hingeheem neemt duofiets in gebruik

Zopas ontving woonzorgcentrum Hingeheem zijn duofiets. De duofiets van Van Raam maakt het mogelijk om op een veilige en comfortabele manier te kunnen fietsen.


Er is geen instap nodig, wat het voor de bewoners makkelijk maakt om op te stappen. De zitjes zijn comfortabel en veilig uitgerust, daardoor is er slecht minimale inbreng nodig van de begeleider. De motor wordt elektrisch ondersteund, zodat ze de keuze hebben om te fietsen met trapondersteuning of enkel te genieten en het enkel de begeleider is die fietst. Dit maakt het fietsen voor de bewoners zeer
aangenaam.


De bewoners zitten naast de begeleider, zo is het mogelijk om tijdens het fietsen een gezellig praatje te slaan en samen te genieten van de omgeving. Bewoonster Betty en animator Hannes testten de duofiets uit op de voorstelling en waren laaiend enthousiast. Het is de bedoeling om de bewoners de kans te geven om buiten te kunnen fietsen en te vertoeven. Dit past binnen de visie van het woonzorgcentrum om voor de
bewoners zo veel mogelijk contact te behouden met de gemeenschap van Asse en op een sportieve en recreatieve manier hieraan deel te nemen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk