Stad weigert vergunning voor Thé Dansant in Domein Drie Fonteinen

Er komt op 1 augustus geen Thé Dansant-evenement in Domein Drie Fonteinen. De stad Vilvoorde heeft een vergunning geweigerd voor het openluchtfeest aan het Ruiterijcomplex. Er waren al 870 tickets verkocht maar de stad oordeelt ‘dat het niet verantwoord is om in deze periode al 3.000 mensen samen te brengen’.

“De lokale autoriteiten van Vilvoorde laten ons volgende evenement uiteindelijk niet plaatsvinden omdat ze bang zijn voor de huidige situatie omtrent Covid met nog niet de hele bevolking gevaccineerd op 1 augustus”, laat de organisatie op haar Facebookpagina weten.

Een bijkomende reden voor de weigering van het stadsbestuur is dat er in dat weekend onvoldoende politiemensen beschikbaar zijn om alles veilig te laten verlopen.

De organisatie is alvast niet bij de pakken blijven zitten. “We hebben gelukkig een nieuwe unieke locatie gevonden: ‘La Digue’ in Seraing We voorzien een Covid-proof opzet in bubbels bedekt door een volledig open tent gelegen op een heuvel met zicht over de Maas”, zo klinkt het nog.

Wie al een ticket voor het evenement in Vilvoorde had, kan daarmee in Luik terecht. Als dat geen optie is, kan je ook een voucher aanvragen. Daarmee kan je terecht op een van de komende evenementen deze zomer.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise