Herne Rabarber’t vzw organiseert RABABOX-project

Sinds 2019 organiseert Herne Rabarber’t vzw haar RABABOX-project in het kader van Week van de Korte Keten. Het initiatief wordt ondersteund door de Provinciale Landbouwkamer Vlaams-Brabant. Ook in 2021 kan er opnieuw zo’n lokale RABABOX besteld worden.

Het doel achter de RABABOX is om inwoners uit groot Herne, Bever, Galmaarden, Pepingen en Gooik kennis te laten maken met producten uit de streek en het verhaal van de producenten en handelaars in de kijker te zetten. Op deze manier wil Herne Rabarber’t ook de lokale economie en de korte keten een duwtje in de rug geven. “Dit jaar organiseren wij de RABABOX op 11 juli”, klinkt het bij de organisatoren. “Opnieuw zal er genoten kunnen worden van een Pajots boerenplankje-menu en een veggie plankje-menu, inclusief drank en dessert. Nieuw dit jaar is dat Herne Rabarber’t samenwerkt met groentechef Daniel Dumortier van Groesting.”

Een Pajots boerenplankje bestaat uit een koude schotel met een variatie aan charcuterie, groenten, aardappelsalade, mosterd, kaas, fris slaatje en sneetjes ambachtelijk brood. Het veggie plankje wordt geserveerd met verschillende soorten kazen, groenten, aardappelsalade, vinaigrette, fris slaatje en sneetjes ambachtelijk brood. Een menu voor volwassenen kost 20 euro en een menu voor kinderen kost 10 euro. Een bestelling plaatsen is mogelijk tot 4 juli en kan via het online bestelformulier op www.hernerabarbert.be. Het is mogelijk om een bestelling thuis te laten leveren of af te halen aan het afhaalpunt in het Dominicanessenklooster in Herne.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland