Leurder met namaakkledij onderschept in Grimbergen

De politie van Grimbergen onderschepte dinsdag een Italiaanse leurder die op pad was met namaakkledij.

Verschillende burgers belden dinsdag de politie om te melden dat zij in het Frans werden aangesproken door een man van het Oost-Europese type.

Hij was slecht verstaanbaar en deed meestal een onsamenhangend verhaal, waarna hij wegreed in een klein grijs voertuig.

Ook op de grens van Nieuwenrode was de man al gezien. De politie KLM ontving eveneens twee oproepen van ongeruste burgers.

Om de man op te sporen voerde de politie van Grimbergen samen met de collega’s van KLM en KASTZE patrouilles uit en werden er zelfs wijken omsingeld, maar dit gaf geen resultaat.

Toen het voertuig opnieuw werd gesignaleerd aan de Luiaardweg, volgde een heuse klopjacht. Een anonieme patrouille kon de bestuurder aan de kant zetten ter hoogte van de Brusselsesteenweg.

De bestuurder en zijn voertuig werden onderworpen aan een grondige controle. De man bleek afkomstig uit Italië en staat gekend voor feiten van oplichting en zwartwerk.

In zijn voertuig werden verschillende zakken aangetroffen gevuld met nieuwe kledingstukken onder andere in leder en daim.

Deze kledij, van zogezegd Italiaanse makelij, was bestemd voor huis-aan-huisverkoop. De man had geen leurderskaart.

Er werd een PV opgesteld van ambulante handel en de kledingstukken werden in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog verder.