Vijf burgemeesters tegen meer vluchten over de noordrand

De burgemeesters van Grimbergen, Machelen, Meise, Vilvoorde en Wemmel uiten gezamenlijk hun ongenoegen tegen de plannen voor een verdere concentratie van vluchten boven de Noordrand.

De voorbije maanden wijzigde staatssecretaris Melchior Wathelet meermaals de vliegroutes van vluchten vanop de luchthaven van Zaventem. Hierdoor worden vluchten nog meer geconcentreerd boven de noordrand en de kanaalzone.

Vooral de vijf gemeenten Machelen, Vilvoorde, Grimbergen, Wemmel en Meise worden zwaar getroffen. Als staatssecretaris Wathelet zijn plannen kan doorzetten, zullen er vanaf 9 januari nog meer vluchten over de gemeenten ten Noorden van Brussel opstijgen.

“Wij zijn bereid een deel van de hinder van de luchthaven te dragen, maar wij betreuren de tendens tot verdere concentratie boven de Noordrandgemeenten,” verklaren de vijf burgemeesters in koor.