Stadsbestuur benadrukt nogmaals verbod op vuurwerk: “Overtreders riskeren GAS-boete”

Het stadsbestuur wil iedereen er nogmaals aan herinneren dat het expliciet verboden is om vuurwerk af te steken nu oudjaar weer in aantocht is. Wie zich toch niet kan bedwingen, riskeert een GAS-boete.

“Het is in onze stad al sinds april 2019 heel expliciet verboden om vuurwerk af te steken”, zegt schepen voor Dierenwelzijn Jo De Ro (Open VLD). “Er zijn redenen genoeg: het is levensgevaarlijk, er is risico op brand, het zorgt voor dierenleed, hulpdiensten worden nodeloos belast en het is ongezond. Het is dus niet zo dat het stadsbestuur dit verbiedt om mensen te pesten, maar omdat dit in een dicht bevolkte stad zoals die van ons echt gevaarlijk is voor mens en dier. Ik hoop dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en er over spreekt met elkaar. Dit is iets wat een stad, een schepen van dierenwelzijn of de politie, niet alleen kan doen. Ik wil alvast iedereen danken die hier mee zorg voor wil dragen.”

Dat er toch nog een uitzondering kan worden aangevraagd bij de stad is volgens De Ro geen reden tot bezorgdheid. “Ik kan iedereen geruststellen dat er bijna nooit toestemming wordt gegeven. De stad zelf kiest trouwens voor geluidsarme lichtspektakel bij feesten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise