Jozef en Gabriëlle vierde platina koppel in Asse

Jozef Moens en Gabriëlle Haezebrouck – beiden 92 – uit de Ringlaan werden door burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) en schepen Rik De Baerdemaeker (CD&V) gehuldigd voor hun 70ste huwelijksverjaardag.

Platina huwelijken zijn nog een zeldzaamheid. In Asse zijn Jozef en Gabriëlle nog maar het vierde koppel sinds 2001 dat dit jubileum mag vieren.

Beide zijn oorspronkelijk ‘Vlaanderaars’: Jozef werd in Wieze geboren, Gabriëlle in Dudzele. Hun ouders verhuisden in de jaren ’20 naar Sint-Jans-Molenbeek. Jozef en Gabriëlle groeiden er op, leerden er elkaar kennen en bleven er – na hun huwelijk in het oorlogsjaar 1943 – wonen.

Jozef werkte steeds bij de Brusselse watermaatschappij. Hij was ook een succesvol voetballer bij het toenmalige Crossing Ganshoren (het latere Crossing Schaarbeek) in de tweede klasse en tijdens de oorlog zelfs bij de Franse eersteklasser Soissons.

Ze hebben een zoon, François, een kleindochter Angelique en een achterkleindochter Laetitia.

Sinds 2006 delen Jozef en Gabriëlle de kangoeroewoning van kleindochter Angelique. Zij was twaalf toen ze haar moeder verloor en door haar grootouders werd opgevangen. Nu ze zelf hoogbejaard zijn, ontfermt Angelique zich, samen met haar man Raoul Pauwels en dochter Laetitia, over haar ‘bobon’ en ‘pépé’. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk