N-VA Lennik ruimt zwerfvuil op

De Lennikse N-VA-afdeling ruimde zwerfvuil op in Lennik, en bij elke actie verbazen ze zichzelf over de grote hoeveelheid afval die op onze wegen en in onze natuur achterblijft. “De gemeente kan meer inzetten op sensibiliseren maar sommige mensen zullen het nooit leren”, aldus voorzitter Dirk Desmedt. “Hen zullen we moeten laten voelen dat sluikstorten niet kan. Die mensen zullen we moeten betrappen en beboeten.” De partij wil om mensen te betrappen meer inzetten op camera’s. “In Sint-Pieters-Leeuw en Halle leidt dit tot grote successen, Lennik zou op dit vlak een extra inspanning moeten doen”, zegt gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh. “We stelden ook vast hoeveel sigarettenpeuken op de grond belanden. Niet alleen aan bushaltes, maar ook in de natuur. Als je weet dat elke achtergelaten sigarettenpeuk honderden liter water vervuilt, is het aangeraden rokers extra te sensibiliseren en het gebruik van zakasbakjes onder de aandacht te brengen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland