Gooik STIPT tegen pesten

De Vlaamse Week tegen pesten besteedt aandacht aan de problematiek van pesten. Het symbool zijn 4 stippen op de hand. STIP staat voor Samen Tegen Iemand Pesten. Wie de vier stippen tegen pesten op zijn hand tekent, doet dat niet zomaar. Het betekent dat de vier regels uit het ‘Manipest’ gevolgd worden. “Samen met de collega’s en de Gooikse scholen doe ik mee aan de STIP IT actie van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en KETNET”, aldus Christa Dermez, schepen van Jeugd en Onderwijs. Door 4 stippen om mijn hand te zetten, toon ik dat ik tegen pesten ben. Want pesten heeft, zowel op korte als op lange termijn, gevolgen. Daarom is het belangrijk dat er gesproken wordt over pesten. Ik weet dat onze scholen en jeugdverengingen al veel acties ondernemen om pesten een halt toe te roepen. Maar toch worden er nog dagelijks kinderen gepest. Daarom moeten we blijven stippen en strijden tegen pesten.”

De kinderen van De Oester Oetingen, leden van het college van het burgemeester en schepenen, Sara Maes, Belgische kampioene bij de beloften en Ine Beyen, gewezen profrenster en sportdirecteur van de dameswedstrijden bij Gooik Sportief maakten alvast een vuist tegen pesten.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland