Temperatuur sporthallen en zwembad opnieuw omhoog

Eind vorig jaar kondigde het gemeentebestuur aan dat het de temperatuur in het zwembad en in de sporthallen naar beneden ging halen. Dit om het energieverbruik te drukken. De daling lag tussen de 0,5 en de vijf graden Celcius. Nu laat de gemeente weten dat de maatregelen teruggedraaid wordt.

Het zwembadwater stijgt opnieuw met een halve graad, tot 30,5 graden bij het klein bad en 28,5 graden bij het groot bad. De omgevingstemperatuur gaat van 29 naar 29,5 tot 30 graden. Het grootste verschil vinden we bij het douchewater: van 29 naar 37 graden Celsius. Ook in de sporthallen zal het douchewater dezelfde temperatuur krijgen. De thermostaat van de sporthal wordt op 18 graden gezet, terwijl het in de kleedkamers en sanitaire ruimten opnieuw 19 graden zal worden. Waarom de het bestuur de maatregel na nog geen vier maanden terugdraait wordt niet meegedeeld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk