Bij Pardoes kan je voortaan lunchen in een bankkluis

Bijna twee jaar geleden — middenin de coronacrisis — waagde het koppel zich aan een eigen zaak. Heel wat klanten vonden al snel hun weg naar de koffie- en bagelbar op het Marktplein. Pardoes werd zowaar een vaste waarde in het centrum met een vast cliënteel, een pak wandelaars en zo ook klanten uit alle hoeken van Vlaanderen. Wegens het grote succes was de nood aan uitbreiding groot, en daar werd snel een oplossing voor gevonden. Ze verhuisden naar het aanpalende pand op het Marktplein, de oude Belfius-bank. “En van die gelegenheid moésten we gebruik maken”, vertelt Jerry. “Wanneer je de grote kluisdeur opent, kom je terecht in een kamertje met allemaal kleine kluisjes. Die ruimte gebruiken we nu om koppels of een klein groepje exclusief, luxueus en in een romantisch kader te laten ontbijten of lunchen. Het is heel uniek want de mogelijkheden zijn eindeloos, en er kan bovendien maar één tafeltje staan.”

Takeaway blijft

Pardoes beschikte voorheen nog niet over zitplaatsen, maar ook daar is dankzij de verhuis verandering in gekomen. Bezoekers kunnen voortaan op één van de ongeveer 25 plekjes plaatsnemen in de oude bank. De zaak werd zo ingedeeld dat bijvoorbeeld gezinnen in een apart gedeelte terecht kunnen. In de toekomst hoopt het koppel om de tuin ook nog te transformeren naar een klein terras. “We blijven wel nog aan takeaway doen, maar mensen kunnen bij ons nu dus ook ter plaatse eten”, vertelt Jerry nog. “Elke eerste 3 zondagen van de maand houden we bovendien ook een brunch in buffetformule. Dagelijks kan iedereen hier ook terecht voor ontbijt tot 11 uur in verschillende formules. Onze producten zijn altijd lokaal en we proberen met zoveel mogelijk biologische producten te werken. We starten nu ook nog eens met de verkoop van pannenkoeken, elke openingsdag vanaf 13.30 uur. En ja, ook die zullen vers gemaakt worden, op grootmoeders wijze.”

Het concept bij Pardoes blijft dus onveranderd: vers en lokaal. Bagels en koffie zullen altijd het hoofdproduct blijven, al kan je er sinds een klein jaar ook terecht voor broodjes. Pardoes heeft hiervan door het enorme succes bovendien ook hun hoofdproduct van gemaakt, want ze vallen op z’n zachtst gezegd goed in de smaak. Ook het standaard smoske, de club of het balletje én specialere versies met ultraverse producten zoals een broodje brie, caprese of retro kan je er op de kaart terugvinden. “We zullen onze kaart ook steeds blijven uitbreiden met nieuwe bagels. We blijven in de zaak momenteel nog met twee staan. Jessica in de keuken en ikzelf in de zaal en kassa. We hopen dan ook dat klanten hiermee rekening zullen houden en begrip opbrengen voor eventueel iéts langere wachttijden, al blijft dat natuurlijk nog steeds niet heel lang hoor. Eén ding om te blijven onthouden: bij ons zal kwaliteit altijd boven kwantiteit komen staan”, besluit Jerry.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland