150 kinderen leren fruit plukken bij fruitbedrijf Billens-Van Laer

Zo’n 150 leerlingen van het Immaculata Maria uit Roosdaal, De Klimop uit Lembeek, De Kleine Prins uit Lennik en ‘t Keperke uit Itterbeek gingen fruit plukken bij het fruitbedrijf van Luc en Lea Billens-Van Laer in Gooik. De leerlingen leerden er via 5 workshops hoe ze appels plukken, bewaren, persen, maar ook hoe ze de suikerkwaliteit en hardheid kunnen meten. Bovendien kwamen ze alles te weten over hoe de pluk en verwerking in elkaar zit en welke techniek hiervoor gebruikt wordt. Het initiatief kwam vanuit de provincie Vlaams-Brabant. Met ‘Plukvers van de pers’ biedt de provincie scholen de kans een fruitbedrijf in de regio te bezoeken en leerlingen tot gezonde voedingsgewoonten te bewegen. ​

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland