Vlaams Belang zorgt voor eigen ordedienst bij boekvoorstelling van Filip Dewinter

Komende zaterdag is Filip Dewinter, boegbeeld van Vlaams Belang, te gast in Liedekerke voor de boekvoorstelling van zijn boek ‘Omvolking’. Gezien het controversiële thema en eerdere schermutselingen voorziet de partij een eigen ordedienst.

Voor de voorstelling van zijn nieuwste boek ‘Omvolking, de grote vervanging’ was Filip Dewinter (Vlaams Belang) al te gast op een zestigtal locaties in Vlaanderen. Op vraag van de lokale afdeling in Liedekerke zakt hij op zaterdag 19 november om 20 uur af naar café ‘t Baksken in de Vijfhoekstraat. “Liedekerke mocht in deze reeks zeker niet ontbreken”, zegt Vlaams parlementslid Filip Dewinter. In dat boek gaat hij dieper in op de omvolkingstheorie en de gevolgen van massa-immigratie.

“Ik besef dat het een vrij controversieel thema is dat niet overal op applaus onthaald wordt”, zegt Dewinter zelf over zijn nieuwste boek. Op eerdere boekvoorstellingen daagden er dan ook al eens tegenbetogers op en dat zorgde in Antwerpen en Kessel-Lo voor kleine incidenten. Om dat te voorkomen, rekent Dewinter op een eigen ordedienst. “Een kleine, vaste en hiervoor opgeleide crew zorgt voor controle op de parking en aan de ingang. De lezingen verlopen meestal zonder probleem maar helaas moeten we het zekere voor het onzekere nemen. De veiligheid van de aanwezigen staat voorop.”

Al zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat er zaterdag problemen of betogers verwacht worden. Bij de lokale politiezone TARL maakten ze alvast een risicoanalyse, net zoals ze dat bij elk evenement doen. “Die risicoanalyse wordt altijd gemaakt en bepaalt de politionele inzet. Het is ook niet vreemd dat we daarbij samenwerken met een ordedienst van de organisatie. Bij wieler- of voetbalwedstrijden gebeurt net hetzelfde”, klinkt het bij de politie.

De boekvoorstelling is open voor iedereen, bij Vlaams Belang verwachten ze zo’n honderdtal gasten. Na de voorstelling laat Filip Dewinter nog ruimte voor debat met de aanwezigen.

Topartikels editie Ninove-Dender