G-Sport Pajottenland uit de nood geholpen dankzij Nike Community Impact Fund

Sinds vorig sportseizoen hebben alle sportwerkingen van G-Sport Pajottenland onderdak gevonden in een reguliere Gooikse sportclubwerking. Zo zijn de G-voetballers actief bij KV Kester-Gooik, hebben de G-badmintonners hun stek bij Smashing Pluimkes, zitten de G-atleten goed bij AC Pajottenland en wordt er G-edanst bij Dance Inn.

Maar de club diende afgelopen jaar een aanvraag in voor financiële ondersteuning via het Nike Community Impact Fund (NCIF). Het is namelijk niet altijd even makkelijk voor de sporters met een verstandelijke beperking om over de nodige financiële middelen beschikken om sportkledij te kunnen aankopen of vervoer naar de activiteiten te voorzien. Gelukkig keurde de organisatie het ingediende project goed voor het maximum bedrag van 5.000 euro en ook de club deed daar nog eens een bedrag van 1.500 euro bovenop vanuit de eigen middelen.

Dankzij die middelen kregen alle Gooikse G-sporters een Nike trainingsshirt en konden leden een aanvraag indienen voor een tussenkomst van 50 euro. Ze mochten zelf beslissing waaraan dat uitgegeven werd zoals lidgeld, vervoer of sportkledij. Liefst 31 G-sporters hebben hiervan gebruik gemaakt. De rest van de middelen werd ingezet voor het onderhoud van de minibus en de aankoop van sportmateriaal.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland