Georges Appelmans (61) dood teruggevonden in waterput in Gooik

De al bijna drie maand vermiste Georges Appelmans (61) uit Meerbeke is gisteravond dood teruggevonden.

Het lichaam werd om 19.30 uur door een buurtbewoner ontdekt in een waterput van een verlaten boerderij aan de Drie Egyptenbaan in Gooik.

De buurtbewoner was samen met zijn jonge zoontje aan de slag op de boerderij. Ze belden onmiddellijk de hulpdiensten. De lokale politie en de brandweer stelden vast dat de man in de waterput al enige tijd was overleden.

De federale gerechtelijk politie en de wetsdokter konden op basis van de uiterlijke kenmerken vaststellen dat het ging om Georges Appelmans. Zo droeg de man nog dezelfde kenmerkende blauwe jas met Volvo-embleem waarmee Appelmans op 8 februari zijn huis verliet voor zijn wekelijkse wandeltocht.

Het is voorlopig nog een mysterie hoe de man in de waterput terechtkwam en wat de doodsoorzaak is. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

De voorbije maanden waren er verschillende zoektochten naar de vermiste man en ook het opsporingsprogramma Faroek (vtm) besteedde er uitgebreid aandacht aan. De familie sprak de vrees uit dat er een misdaad in het spel was, zoals ook blijkt uit de video-oproep die op 11 maart via NinofMedia werd verspreid.

Update 18 uur: Het parket van Halle-Vilvoorde wenste vandaag nog niet verder communiceren over de zaak. Het hoopt later deze week meer duidelijkheid te hebben over de lijkschouwing.