Domein Campomolen van Kaat Tilley te koop voor 2,5 miljoen

Het historische domein de Campomolen in Asbeek (Asse) van de in juni 2012 overleden modeontwerpster Kaat Tilley staat te koop.

Het domein staat op de website van Wellimmo. De vraagprijs bedraagt 2,24 miljoen euro. Geïnteresseerde kopers moeten daar nog de registratie- en notariskosten (239.000 euro) bijtellen.

Het feeërieke domein van vier hectare kwam na de dood van Tilley in handen van haar twee dochters Rebekka en Epiphany, maar na het faillissement van haar modehuis in 2009 bleven er ook nog schulden achter. Tilley had haar winkels in Brussel en Antwerpen in 2007 verkocht, maar na het faillissement kwam de curator toch bij haar aankloppen. Kaat Tilley overleed op 22 juni 2012 onverwacht aan een pneumokokkeninfectie. Ze werd 52.

Beide dochters beslisten om het werk van hun moeder voort te zetten en startten in het domein ook met de Kaat Tilley Concept Store.

De Campomolen is een voormalige boerderij uit de 17de eeuw. Wellimmo geeft volgende beschrijving van het historische goed:

‘Deze unieke historische eigendom is gelegen op een vier hectare groot groen domein ‘De Campomolen’ met twee private vijvers in Asbeek in een van die zachte glooiingen van Brabant. Van op de straat valt het groepje gebouwen reeds op door zijn kleur, oker”, staat op de website van Wellimmo te lezen. “De buitenmuren zijn gekleurd met botermelk en ijzersulfaat, een heel oude techniek. Het hoevecomplex bestaat uit diverse delen verspreid over het gehele perceel. Er is een groot woonhuis van 370 m² bewoonbaar, origineel 17 de-eeuwse hoeve met een oude watermolen (Campomolen) aan de Broekebeek, uitbreidbaar met 100 m² bewoonbare oppervlakte.’

‘Aan de overkant treft men het grote atelier aan met 374 m² bewoonbaar en een garage met aparte stookplaats van 106 m² groot. Beiden gebouwen zijn grotendeels gerenoveerd in 2000. Verder is er nog het oude bakhuis (51m²) dat nu dienst doet als gastenhuisje, een charmant en idyllisch vissershuisje (32 m²) met zicht op de imposante vijver en een paardenstal (80 m²). Tot slot is er een grote schuur met heel wat mogelijkheden. Deze schuur heeft een mogelijke capaciteit van 450 m² bewoonbare oppervlakte en komt in aanmerking voor bewoning of andere doeleinden.’

(foto: Wellimmo)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk