Gemeente lanceert dementie-rugzak

Het lokaal bestuur van Galmaarden heeft in samenwerking met Expertisecentrum Dementie Memo (ECD Memo) dementierugzakken samengesteld. Deze EHBD-rugzakken (Eerste Hulp Bij Dementie) zijn gevuld met zorgvuldig geselecteerde materialen over het thema dementie en ontworpen om iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met dementie te begeleiden in de eerste zoektocht naar informatie. Het doel van het project is om dementie bespreekbaarder te maken en de kennis errond te vergroten. “We willen een dementievriendelijke gemeente worden. Hiervoor is nu dus een volgende stap gezet”, zegt Kurt Penninck, schepen van Welzijn. “We hadden al een aantal boeken aangekocht die we uitlenen in onze bibliotheek, deze dementierugzakken zijn een volgende stap. De rugzakken kunnen gereserveerd en ontleend worden via de dienst Thuisdiensten en Zorg. van het Sociaal Huis. Dementie treft niet alleen de persoon met dementie, maar heeft ook een grote impact op zijn of haar omgeving. We hopen dat deze rugzak een leidraad kan zijn tijdens het zoeken naar informatie over het thema”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland