Galmaarden lanceert nieuwe website

Iets melden of een attest aanvragen vanuit je zetel thuis, een afspraak maken, een inname van openbaar domein aanvragen, een handelaar zoeken in de bedrijvengids, opzoeken welke erkende verenigingen er zijn in de verenigingengids: het kan allemaal op de nieuwe, gebruiksvriendelijke website. Deze biedt een menustructuur aan met een groot zoekvenster dat een prominente plaats heeft op de homepagina. Door onder de zoekbalk te werken met verschillende icoontjes die doorverwijzen naar het digitaal loket, het afsprakensysteem en een overzicht van de lopende en toekomstige wegenwerken, vindt de bezoeker makkelijk zijn weg naar de gezochte informatie.

‚ÄúTwee van onze nieuwigheden op de website zijn de verenigingen- en bedrijvengids‚ÄĚ, aldus schepen van Communicatie, Marleen Merckaert. ‚ÄúWe zullen erkende verenigingen en lokale handelaars aansporen om hun gegevens op deze overzichtspagina‚Äôs aan te vullen. Daarnaast vind je ook een digitaal stratenplan terug dat allerlei zaken op kaartje weergeeft. Zo kan je bijvoorbeeld in een oogopslag zien waar een AED-toestel hangt, waar de speelterreinen zich bevinden of welke zitbanken je op jouw wandelroute tegenkomt. Dit zal binnenkort ook nog verder uitgewerkt worden. Deze lancering kadert binnen de verdere digitalisering van onze dienstverlening. Zo zullen er op termijn ook heel wat aanvraagformulieren digitaal worden aangeboden. Natuurlijk houden we ook rekening met de doelgroep die niet digitaal is aangelegd en zal alles ook nog steeds op papier worden aangeboden.‚ÄĚ

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland