Grootschalige politie-interventie in Relegem afgelopen

Het centrum van Relegem was donderdagnamiddag volledig afgesloten voor een grote politie-interventie. Een man die uit huis gezet zou worden door een deurwaarder, had er zich verschanst in een kamer van zijn appartement in de Dorpsstraat. De man zou een mes bijgehad hebben en ermee gedreigd hebben zichzelf iets aan te doen. Urenlang werd er door de politie maar ook door familie op hem ingepraat in de hoop dat hij zich zou overgeven.

Om 17 uur, nadat de onderhandelingen mislukt waren, vielen de speciale eenheden het gebouw binnen en werd de man overmeesterd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een onderzoek door een psychiater. Mogelijk wordt hij gedwongen opgenomen. Rond 18 uur werd het centrum opnieuw vrijgegeven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk