Preventieve sluiting GBS De Knipoog in Tollembeek na positieve testen COVID-19

Het schoolbestuur heeft na het bijeenroepen van de crisiscel op zondag 31 januari beslist om de school GBS De Knipoog in Tollembeek (Galmaarden) gedurende een week te sluiten uit voorzorg. Ook werd beslist om op 1 februari 2021 nog alle leerlingen van de lagere school en alle leerkrachten te laten testen.

Zondag werd er de hele dag druk overleg gepleegd in een eerste fase tussen de schooldirectie, het CLB en het schoolbestuur. Een belangrijk aantal COVID-testresultaten van leerlingen in GBS De Knipoog bleken positief. Deze vaststelling leidde tot het samenroepen van de gemeentelijke crisiscel. Uit het overleg werd duidelijk dat uit preventief oogpunt de lagere school best gesloten kon worden gedurende een week en om alle leerlingen aan een dubbele test te onderwerpen. Omwille van capaciteitsproblemen bij de kleuterjuffen, moest wegens overmacht ook de kleuterafdeling een week dicht.

Op enkele uren tijd werd met de hulp van het AZG en UZ Leuven een mobiel testcentrum opgericht in het Baljuwhuis. Daar zorgden de gemeentelijke diensten ervoor dat er deze namiddag ongeveer 200 kinderen en leerkrachten getest kunnen worden. De kinderen worden door de school zelf uitgenodigd om zich in de namiddag allemaal te laten testen. Vrijdag aanstaande ondergaan ze een tweede test. De resultaten zullen ons leren of we maandag de deuren opnieuw kunnen openen. We duimen alvast.De andere scholen in Galmaarden blijven voorlopig van onheil gespaard. Enkel in het 6de leerjaar van GBS Galmaarden werden enkele leerlingen preventief in quarantaine geplaatst. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland