Loketten dicht in Opwijk, Ternat, Liedekerke en Ninove

De NMBS zet zijn besparingen verder door opnieuw loketten te sluiten in 44 stations. Er is een overgangsperiode gepland die loopt van 1 maart tot eind 2021. In die periode zullen deze 44 loketten twee of drie dagen per week open blijven. Vanaf maart 2021 zullen stewards aanwezig zijn om de reizigers te informeren over de functionaliteiten van de verkoopautomaat.

De loketten sluiten o.m. in de stations van Opwijk (foto) en Jette. De treinreizigers zullen dan aangewezen zijn op de automaten, de app of de website. De NMBS neemt die beslissing omdat steeds minder kaartjes via het loket worden aangekocht. Na deze aanpassing zal nog 16 procent van de stations beschikken over loketten.

Met het sluiten van de loketten verdwijnen ook 77 voltijdse betrekkingen. ACDD Spoor, de socialistische vakbond van de spoorwegarbeiders, protesteert tegen de eenzijdige beslissing die hoe langer hoe meer uitloopt op “een permanente minimale dienstverlening”.

Naast Opwijk en Merchtem worden o.m. ook de stations van Ninove, Sint-Genesius-Rode, Liedekerke en Ternat getroffen door de maatregel.

De aanpassingen gaan in op 1 maart, maar de loketten zullen pas na 6 maanden definitief sluiten.

Topartikels bij Goeiedag.be