Fusie voor vastgoedmakelaars Pajota en Living Stone

De vastgoedmakelaars Pajota en Living Stone zullen in het voorjaar van 2021 fusioneren tot één vastgoednetwerk. Zo hebben ze met hun tot nu toe 10 lokale en regionale vestigingen de ambitie om op korte termijn bijkomende vestigingen te openen. Na de fusie zullen zij behoren tot de grootste onafhankelijke vastgoednetwerken van Vlaanderen. De naam ‘Pajota’ zal binnenkort dus voorgoed verdwijnen. “Het was een schitterende naam, maar de laatste jaren botsten we met de naam tegen de grenzen van onze ambitie om verder te groeien”, klinkt het.

Vastgoedicoon Pajota bestaat dit jaar 50 jaar en is gelegen op de Astridlaan in Dilbeek, pal in het centrum. Zij hebben kantoren in Dilbeek, Ninove, Halle en Brussel en zijn daarmee actief in bijna heel Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Brussel. Maar, na 50 jaar zullen de beroemde Pajota borden uit het straatbeeld verdwijnen. Het vastgoedkantoor doet afstand van hun naam en zal in het voorjaar een fusie aangaan met Living Stone. Beide hebben ze zo’n 40 medewerkers in dienst die al jaren met elkaar samenwerken. Door de fusie worden ze marktleider in de centrumprovincie Vlaams-Brabant en de regio’s tot Mechelen en Ninove.

Mogelijkheden

Het kantoor van Pajota in Dilbeek bestaat ondertussen een halve eeuw. Het werd in 1971 opgericht als vzw tegen de verfransing van de Brusselse rand. “Pajota is een gekende naam en is op 50 jaar een sterk merk geworden” aldus Thomas Valkeniers, CEO van Pajota. “Het was een schitterende naam, maar de laatste jaren botsten we met de naam tegen de grenzen van onze ambitie om verder te groeien. De slogan ‘Pajota kent de streek heel goed’ kon niet meer worden gebruikt sinds de opening van ons kantoor te Brussel.

Nu het vastgoedkantoor 50 jaar is geworden, werd het volgens Valkeniers tijd om een andere weg in te slaan. “Het momentum is gekomen om ook de naam zelf los te laten”, gaat hij verder. “In een eerste fase nemen we de naam nog mee, maar op termijn zal hij wel verdwijnen. De inhoud van ons verhaal is sterk genoeg en valt of staat niet met de naam. Verdergaan onder de naam Living Stone lag voor de hand en geeft ons nog veel meer mogelijkheden.”

Digitale transformatie 

Pajota werd in 2014 door de Confederatie van Belgische Immobiliënberoepen nog verkozen tot ‘Vastgoedondernemer van het Jaar’. Nu heeft de nieuwe fusie een ambitie om binnen het jaar twee bijkomende lokale of regionale vestigingen te openen en extra diensten aan te bieden. Met de fusie speelt het netwerk in op de digitale transformatie van de sector, en wil het door schaalvergroting ook de dienstverlening en deskundigheid versterken. Er werd gekozen om verder te gaan onder de naam Living Stone. De CEO van het netwerk wordt Thomas Valkeniers van Pajota. Koen Hoste, huidig CEO van Living Stone, wordt strategisch directeur.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland