Affligemse oud-schepen Miel Bosteels overleden

In Affligem overleed zaterdag oud-schepen en gewezen juwelier Miel (Emiel) Bosteels. Hij werd net geen 80.

Bosteels was gemeenteraadslid in Affligem van 1989 tot 2006 en schepen van juli 1999 tot eind 2000 onder burgemeester Leo Guns. Na de verkiezingen van 2000 brak hij met Guns en zetelde hij nog zes jaar als onafhankelijk raadslid.

Miel was echter het best bekend als juwelier en ook vanwege zijn enorme engagement in het sociale en sportieve leven in Affligem. Vooral atletiek, voetbal en koers droegen zijn hart weg en ook de gemeentelijke visvijver achter de pastorie in Hekelgem was zijn geesteskind. In de koerswereld stond hij bekend als ‘Miel Rodania’. In liefst 716 wielerwedstrijden reed hij met zijn auto voorop met het legendarische melodietje ‘te-te-te-tein, Ro-da-ni-aaa, te-te-te-tein’.

“Ik heb er vier auto’s op versleten, maar ik kende alle coureurs. In 1976, hij had net de Tour gewonnen, kwam Lucien Van Impe mijn nieuwe winkel openen. Voor mij liet hij de Ronde van Lombardije schieten. Er was zoveel volk, dat ik niet meer binnen raakte in mijn eigen winkel”, vertelde Bosteels bij zijn nakende afscheid als juwelier, eind 2007.

Miel Bosteels, geboren op 14 februari 1941, was een telg uit een gekende Teralfense familie van ondernemers met een grote sociale betrokkenheid. Hij volgde een juweliersopleiding in Antwerpen en vestigde zich in 1965 op de Brusselbaan, eerst schuin tegenover het Oud Zandtapijt, vanaf 1976 op de Brusselbaan 106. Hij koos als horlogemaker voor de modellen waarvan hij zeker wist dat hij ze zelf kon herstellen. In de loop van zijn carrière werd hij vijf keer het slachtoffer van een overval. In maart 2008 ging hij met pensioen en verdween de juwelierszaak, al bleef hij nog enkele jaren herstellingen uitvoeren.

Topartikels editie Ninove-Dender