Dilbeek stimuleert beweging bij ouderen

Tijdens de tweede Beweegmarkt konden heel wat Dilbeekse senioren ervaren hoe belangrijk bewegen is, zeker als je wat ouder wordt. De studenten van hogeschool Odisee gaven sportinitiaties, je kon er infosessies bijwonen of een fit- en gezondheidstest laten afnemen.

De Beweegmarkt bereikte zowel de actieve als de minder actieve Dilbeekse ouderen. Van padel, pickleball, pilates tot flowyoga, stoelyoga, badminton en pingpong: er was voor elk wat wils. Je kon er verschillende infosessies bijwonen rond gezond leven. Tijdens de middag ging de verenigingenmarkt open. Verschillende Dilbeekse sportverenigingen toonden hun passie voor hun sport om zo de Dilbeekse ouderen te inspireren met hun aanbod. Bij sommigen is er een specifieke ouderenwerking, bij anderen kan je op eigen tempo en niveau deelnemen binnen de sportclub. Bovendien waren er verse smoothies, een gezonde lunch, een leuke goodiebag en kon je een sportabonnement winnen.

Dankzij de medewerking van deze sportverenigingen werd de Beweegmarkt een succes waaronder Badmintonclub Dilbeek, Kidotai Brussels, Aikido Club Groot-Bijgaarden, Club Tai Ji Dilbeek en Tafeltennisclub Dilbeek.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland