Update – Zwaar verkeersongeluk met motorrijder op Brusselsesteenweg

De Brusselsesteenweg in Merchtem werd gisteren in de voormiddag in beide richtingen volledig afgesloten omwille van een zwaar verkeersongeval met een motorrijder.

Een motorrijder werd daarbij zeer zwaargewond. Bij het ongeval was ook een bus betrokken. “De motor moet de bus geraakt hebben, maar de omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. het Parket Halle-Vilvoorde.

De exacte omstandigheden zijn nog niet bekend. Het deskundige onderzoek is aan de gang. De motorrijder is wel zeer ernstig gewond. ”

De motor van de motorrijder lag achter de bus tegen de gracht. Volgens omstaanders lag de motard in de gracht. Medische teams werkten een hele tijd om de zwaargewonde motorrijder te stabiliseren. Op de Bosbeekberg, de plaats waar het ongeval op de Brusselsesteenweg zich voordeed, geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

UPDATE- Uit getuigenissen en de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige, zijn aanwijzingen gerezen dat de motorrijder mogelijks roekeloos rijgedrag vertoonde aan een onaangepaste snelheid”, zegt woordvoerder Gilles Blondeau van het Parket Halle-Vilvoorde.

“De motorrijder en de bus kwamen uit de tegengestelde rijrichting. Vermoedelijk heeft de motorrijder de bus te laat opgemerkt en heeft hij bruusk geremd. Daardoor is hij onderuit gegaan en tegen de bus terechtgekomen. Er zijn geen aanwijzingen van overdreven snelheid in hoofde van de buschauffeur. De buschauffeur legde een negatieve ademtest af.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk